Karantinalı günleriniz nasıl geçiyor? Çalışmak zorunda değilseniz gününüz sosyal medyada “takılmak”, televizyon seyretmek, film izlemek, yemek yapmak ve 8 öğün yemek, müzik dinlemek, ev temizliği yapmakla geçiyor olmalı. Özel hobileri olanları tenzih ediyorum, hele resim yapan, kitap okuyan ve yazan, online eğitim kurslarına katılıp kendini geliştiren, dil öğrenen arkadaşlarımı daha çok tenzih ediyorum.
Beni yakından tanıyanlar uzun yıllardır yazmama rağmen hiç kağıt kitap bastırma girişiminde bulunmadığımı, gelen bazı teklifleri de geri çevirdiğimi bilirler. Herkesin benim gibi düşünmesi gerekmiyor ama şahsen kitabın ticari bir sektörün parçası olma fikri bana itici geliyor. Bu benim siyasi düşünce tarzımın da bir parçası, yazarlık para kazanılan bir meslek olmamalı. Yazarın para kazandığı bir mesleği olmalı ve yazmak onun bu mesleğinin bir parçası olmalı. Hele kitabın yazarı dışında para kazanan yayınevi, kitap satış yerlerinin durumunu neredeyse 50 yıldır okuyan bir kitap kurdu olarak kesinlikle anlayamıyorum, anlamamakta da kararlıyım. Neyse, bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama şimdi değil.
Günün/zamanın nasıl geçtiğini anlamayan ve yoğun tempoda çalışanları bir kenara alalım. Sözüm geri kalanlara. Size bir kitap hediye etmemi ister misiniz? Para veya kargo ücreti yok, hatta kargo da yok; dedim ya hediye! Okumayı düşünür müsünüz? Yazarı mı kim? Bendeniz, Doğan Alpaslan Demir. Doktor unvanı yok, “Dr” unvanını sadece COVID-19 yazı dizisinde kullanıyorum.
Şimdi soruyorsunuzdur, “para yok, yayınevi yok, kitabevi yok; kitap nerede?” diye. Cevap: E- kitap. Eğer “ben okuduğum kitabı koklamak, elimde tutmak istiyorum” diyenlerdenseniz” size ne desem boş. Yazdığım biri kitap dördü risale (kitapçık) olmak üzere 5 kitabım var. Bildiğiniz kitap, Kültür Bakanlığı’ndan ISBN numarası aldığım ve e-kitap sitelerinde ücretsiz olarak “satışa” sunduğum kitaplar. Özellikle kitaplarımdan biri, Nal Bir Mıh İki” adını taşıyan kitabım Turuz kitap sitesi sayesinde Azerbaycan’da oldukça tanındı ve okundu. Azerbaycan’da “Nal Bir Mıx Iki-Masal-Siir-Tarix Xermeni Yazılar” olarak tanınıyor. Farklı e-kitap sitelerinde de hala indirip okunduğuna rastlıyorum. (Publitory sitesinde hala en çok okunan kitaplar arasında ama okuyucularımdan siteyle ilgili çok şikayet geldiği için orayı tanıtmıyorum.)
Kitabın girişinde şu cümlelerle tanıtmıştım kitabı:
“Bu kitap, öncelikle, size keyifli bir okuma deneyimi vadediyor; kendinizi, Arthur Rimbaud’un tayfalarını kaybetmiş, denizlerde oradan oraya sürüklenen sarhoş gemisinde bulmanızı dileyerek yazdım bu kitabı. Tarihin “sıkıcı” gerçekleri ile masallar kaynaşsın, şiir aralarında oynaşsın istedim, destanların ve mitolojinin dizeleri birbirine dolansın diledim.”
Kitapta hastalık, pandemi, korona, COVID-19, karantina sözcükleri yok; masal, şiir, mitoloji, antropoloji, tarih var.
Nasıl okuyacağınıza gelince. Aşağıda “İNDİR” yazan yere tıklayın. Bilgisayar, tablet veya telefonda okuyabilirsiniz. Kitap PDF formatında. Çok küçük ekranlılar dışında cep telefonundan kolayca okunuyor. Belki şu karantina günlerinizde koronasız saatler geçirmenizi sağlar.
Güzel okuyun.
Çok büyüksün hocam. şöyle bir bakayım dedim aldı gitti beni. Süpersin doğan hocam.
BeğenLiked by 1 kişi
Başladım okumaya. Çok akıcı.
BeğenLiked by 1 kişi
Doğan Hocam , corona günlerinde alabileceğim en güzel hediye. Çok teşekkürler. Kaleminize , yüreğinize sağlık.
Sağlıklı günler dileğiyle.
BeğenLiked by 1 kişi
Okumak bu aralar zorlaşmiştı. Spor vs online eğtimler meditasyon derken okumaya geri döniş için çok güzel bir hediye teşekkürler…
BeğenLiked by 1 kişi